Miriam van Rangelrooy, MIR Nazorg

Miriam van Rangelrooy is een professioneel opgeleide nabestaandenadviseur. Ze is zich na jarenlange ervaring in de dienstverlening gaan specialiseren in de nazorg voor nabestaanden. Begin 2013 is haar moeder overleden en daardoor is ze ook ervaringsdeskundige geworden.

‘Naast de emotie die ik voelde bij het overlijden van mijn moeder en het regelen van de uitvaartdienst, kwam nog de administratieve afhandeling van haar leven. Ze had een huurhuis dat moest worden leeggehaald en dat was emotioneel erg zwaar. Tegelijkertijd moesten bovendien allerlei instanties op de hoogte worden gebracht van haar overlijden. Het heeft mij geleerd hoe belangrijk het is dat ik nabestaanden daar goed in begeleid en adviseer.’

Voor stichting De Jonge Weduwe is Miriam bereid jonge weduwen met minderjarige kinderen te begeleiden en te adviseren op het gebied van professionele nazorg op het praktische vlak. De ervaring leert dat de nabestaande pas kan beginnen met rouwen als de praktische zaken geregeld zijn. Miriam maakt – in combinatie met rust, overzicht, inspiratie en passie – samen met jou als jonge weduwe jullie levensverhaal op. Dit omvat vaak veel meer aspecten dan alleen de mogelijke ziekte en het overlijden. Er wordt samen gekeken naar een manier om het leven weer vorm te geven zonder de nabijheid van je overleden geliefde. Want: hoe pak je na het verlies de draad weer op?

Wil je meer weten over Miriam van Rangelrooy? Kijk dan op de website van MIR Nazorg: www.mirnazorg.nl. En wil je gratis advies van Miriam, neem dan contact op via info@dejongeweduwe.nl.