Miranda van den Eijnden, verliesbegeleider bij Artesia

Miranda van den Eijnden is trainer en coach, gespecialiseerd in verliesbegeleiding. Ze werkt zowel individueel met cliënten als in een groep. Verder organiseert ze wandelingen in ’s Graveland voor mensen na een verlies. Ook geeft ze lezingen en workshops en spreekt in de (landelijke) media over verlieservaringen. Ze begeleidt verder familieopstellingen met als thema verlies.

Ze is ook actief bij Humanitas (Steun bij rouw en Jongeren in Rouw) en bij De Regenboogboom. De Regenboogboom bezoekt kinderen in ziekenhuizen en thuis. De vrijwilligers zingen voor de kinderen (en hun ouders) liedjes, vertellen verhalen en gaan op ontdekkingsreis. Verder is ze betrokken bij een patiëntenvereniging voor mensen met een stofwisselingsziekte, nadat haar dochtertje is overleden aan een stofwisselingsziekte.

‘Door mijn eigen verliezen weet ik hoe fijn het is om mensen naast je te hebben. En dat is wat ik ook doe: door een tijd met mensen mee te lopen hen weer perspectief in het leven te laten zien. Een spreuk van Kahlil Gibran is daarbij voor mij leidend:

Wanneer je verdrietig bent, kijk dan opnieuw in je hart en zie dat je huilt om dat wat je vreugde schonk.

‘Voor Stichting De Jonge Weduwe wil ik me graag inzetten en je kosteloos adviseren. Dit kan in een persoonlijk gesprek, telefonisch of per mail. Wanneer je behoefte hebt aan een meer structurele vorm van therapie voor jezelf of voor je kind dan kun je in nader overleg bekijken wat ik voor je kan betekenen.’

Wil je een gesprek met Miranda? Mail ons dan op info@dejongeweduwe.nl.

Kijk voor meer informatie over Miranda op www.praktijkartesia.nl.