Mettelina Baarda, Aandacht voor verlies en rouw

Mettelina Baarda is rouwbegeleider, maatschappelijk werker, echtgenote en moeder van een fijn stel (adoptie)kinderen.

Met in haar bagage de beleving van haar persoonlijk verlies is ze opgeleid tot professioneel rouwbegeleider, verliescounselor/–coach en werkt ze als zelfstandige in haar eigen praktijk ‘Aandacht voor verlies en rouw’. Daarnaast is ze werkzaam als schoolmaatschappelijk werker op een ROC waar ze met name jongeren begeleidt in diverse verliessituaties van overlijden en echtscheiding.

Mettelina: ‘Aan de buitenkant is niet te zien welke pijn, welk gemis of verdriet we met ons meedragen. Daar komt bij dat onze omgeving soms te snel verwacht dat we de draad maar weer oppakken.

boomstam vrijstaandDeze grote sterke boom heeft in het verleden een ernstige beschadiging opgelopen. Kijkend naar de buitenkant van de boom hebben we er geen weet van hoe de binnenkant eruit ziet. Nu we een doorsnede zien, wordt het innerlijk litteken zichtbaar. Door aandacht, voeding en licht kon deze  boom verder groeien ondanks het opgelopen litteken.

Door aandacht, liefde en tijd te geven aan dat wat ons het meeste pijn doet kunnen ook wij na verloop van tijd verder.

Rouwen is hard werken en een tijdelijke steun in de rug kan dan heel welkom zijn. In een persoonlijk traject waarin ik betrokken, empatisch en professioneel met je meeloop, hoop ik je een handvat te geven zodat je na verloop van tijd op én in eigen kracht verder kunt’.

Mettelina biedt jou, als jonge weduwe met minderjarige kinderen, professionele rouwbegeleiding en oprechte aandacht voor jouw situatie, via Stichting De Jonge Weduwe. Dit kan per telefoon, mail of in een persoonlijk gesprek in haar praktijk.

Wanneer je behoefte hebt aan een intensievere vorm van begeleiding voor jezelf of voor je kind/jongere dan kun je in nader overleg bekijken wat Mettelina hierin voor je kan betekenen.

Wil je met haar in gesprek neem dan contact op via info@dejongeweduwe.nl.

Kijk voor meer informatie over Mettelina op haar website: www.aandachtvoorverliesenrouw.nl.