Margot van Rijn, Praktijk Verlies & Leven

Je leven staat op zijn kop. Je geliefde is er niet meer. Wat een drama in jouw leven. Alsof je in een slechte film terecht bent gekomen. Een film die je hoopt terug te kunnen spoelen. Maar elke nieuwe dag staat de werkelijkheid voor je deur. Is het oorverdovend stil. In deze stilte wil ik er graag voor jou zijn.

Margot van Rijn is orthopedagoog, moeder, opgeleid rouw- en verliesbegeleider en jonge weduwe. In 2011 stierf haar man door zelfdoding. Totaal onverwacht. Hun kinderen waren 2 en 4 jaar oud. De weg door het land van rouw bleek een barre tocht. Vallen en opstaan. Steeds weer.

Inmiddels heeft Margot het leven weer lief en heeft zij bij Land van Rouw de opleiding tot rouw- en verliesbegeleider gevolgd. In haar praktijk Verlies & Leven helpt ze kinderen, jongeren en gezinnen. Margot: “Ik wil vrouwen zoals jij begeleiden op hun barre tocht. Omdat ik er van overtuigd ben dat verlies gedeeld mag worden. Dat het er mag zijn. En dat nabijheid helpend kan zijn. In woord of in stilte. In verhalen of in vragen. Ik wil naar je luisteren en met je praten. Vanuit mijn ervaring en mijn kennis. Laagdrempelig, omdat je al genoeg hobbels te nemen hebt.

Midden in het leven
Overrompeld door de dood
Gevangen in de wanhoop
Staat je wereld stil

Is toekomst opeens je vijand
Wil je terug, niet meer vooruit
Zakt moed je in de schoenen
Doet alle leegte pijn

Midden in het leven
Wil ik er voor je zijn
In stilte met je voelen
Hoe groot liefde kan zijn

Voor Stichting De Jonge Weduwe is Margot graag bereid jonge weduwen met minderjarige kinderen te adviseren. Er is ruimte voor vragen, gevoelens en zorgen. Met aandacht voor wat je kwijt raakte en voor waar je nu staat. Wat heb je nodig, waar loop je vast? Margot helpt je graag op weg. Kijk voor meer informatie op www.verliesenleven.nl. En wil je een gesprek met Margot, mail dan naar info@dejongeweduwe.nl.