Leefgetijden Ritueelbegeleiding

Carola Kruijswijk is ritueelbegeleider in haar bedrijf Leefgetijden ritueelbegeleiding en heeft ervaring als mentor in het voortgezet onderwijs. Carola helpt je door rituelen samen met jou aan te gaan.
‘Rouwen betekent niet loslaten, maar anders leren vasthouden’ (Bron: Manu Keirse)

Rituelen zijn symbolische handelingen die je met aandacht uitvoert, om stil te staan bij iets dat belangrijk voor je is. Dat hoeft niet altijd plechtig en ernstig te zijn. Rituelen kunnen ook alledaags en klein zijn. Die kleine rituelen kunnen je door de moeilijke momenten helpen, of je dagelijks steun bieden in je leven zonder je man. Voor je kinderen kan een klein, dagelijks ritueel om even bij hun papa stil te staan helpen om hun gevoelens te uiten. Zulke rituelen kunnen hen houvast geven en hen laten ervaren dat zij een afwezige papa op een andere manier kunnen leren vasthouden. Voor kinderen in de puberteit kan het uitvoeren van een ritueel behulpzaam zijn als praten even te moeilijk is.

Een eigen ritueel kan ook bijdragen aan een bijzondere dag. Denk bijvoorbeeld aan vaderdag, jullie trouwdag, de geboorte- en sterfdag van je man en de vader van je kind(eren), of belangrijke momenten, zoals verjaardagen of een diplomafeest.

Voor Stichting De Jonge Weduwe geeft Carola (telefonisch) advies over rituelen in huis, of voor rituelen op feest- en hoogtijdagen. Wil je advies voor jezelf, voor je kinderen of voor jullie als gezin, meld je dan via info@dejongeweduwe.nl.

Kijk voor meer informatie over Carola’s werkwijze op www.leefgetijden.nl.