Larissa van der Molen, Praktijk De Troostboom

Larissa van der Molen is Maatschappelijk Werker (afgestudeerd in 2001) en Creatief Therapeut (vaktherapeut Beeldend – afgestudeerd in 2003). Ze heeft diverse opleidingen gedaan op het gebied van verlies- en rouwbegeleiding en blijft zich daarin permanent ontwikkelen. In juni 2007 heeft ze haar opleiding Omgaan met Verlies van Riet Fiddelaers Jaspers en Sabine Noten afgerond. Larissa heeft vijf jaar als vrijwilliger gewerkt voor Stichting Achter de Regenboog. Sinds 2006 heeft ze haar eigen praktijk voor verlies en rouw. Naast therapeutische sessies geeft ze ook trainingen, workshops en lezingen op het gebied van verlies en rouw.

Larissa: ‘In de praktijk bleek dat er veel behoefte was om kinderen en jongeren op een speelse manier met het onderwerp dood in aanraking te brengen.
In 2009 heb ik daarom een kwartetspel ontwikkeld om kinderen spelenderwijs kennis te laten maken met het onderwerp dood:
Niet hier, wel dichtbij. In 2012 is het memospel Vergeet-niet-me-verdrietjes uitgebracht voor kinderen tussen 2 en 7 jaar of mensen met een verstandelijke beperking en/of vorm van autisme. In 2013 verscheen mijn boek Gekleurde tranen.’

Voor Stichting De Jonge Weduwe wil Larissa zich graag inzetten en jonge weduwen met minderjarige kinderen kosteloos adviseren. Dit kan per telefoon of per mail. Wanneer je behoefte hebt aan een meer structurele vorm van therapie voor jezelf of voor je kind dan kun je in nader overleg bekijken wat Larissa voor je kan betekenen.

Wil je contact met Larissa? Mail ons dan op info@dejongeweduwe.nl.
Kijk voor meer informatie over Praktijk De Troostboom op www.detroostboom.nl.