Kind en rouw

Leoniek van der Maarel werkt als rouwtherapeut en is geschoold als orthopedagoog en hypnotherapeut. Ze vindt zichzelf nu, 17 jaar na de dood van haar man, een ex-weduwe. Leoniek is in 2011 opnieuw getrouwd met Hans, een weduwnaar met twee kinderen. Samen hebben ze nu vier kinderen.

Na de dood van haar man is Leoniek zich gaan specialiseren in rouw bij kinderen. Ze heeft zich in 1997 aangesloten bij Stichting Achter de Regenboog en begon haar eigen praktijk in 1999. Regelmatig spreekt Leoniek op congressen over wat kinderen meemaken als ze worden geconfronteerd met een verlies. Leoniek geeft les op de HBO voor de minor rouw.

Voor Monuta schreef ze het boek: “Omgaan met kinderen en verlies, een praktische handleiding voor ouders”, gratis af te halen bij Monuta. In januari 2014 kwam de gids “De Gids over Rouwende Kids: 80 praktische tips” uit. Samen met Hans heeft ze de rouwkalender gemaakt, waarbij het eerste exemplaar in 2008 is aangeboden aan Karin Kuiper.

Kijk voor meer informatie over het werk van Leoniek op Het Nieuwe Rouwen.

Voor Stichting De Jonge Weduwe wil Leoniek per e-mail vragen van jonge weduwen beantwoorden over hun rouwende minderjarige kinderen. Kortom: heb je vragen over je rouwende kind(eren)? Mail dan naar info@dejongeweduwe.nl.