Ilja Geensen – Brasa, Praktijk voor Rouw en Verlies

Ilja Geensen-Degenaar is rouwtherapeut en ambulant hulpverlener in de jeugdhulpverlening. Ilja is een (klein)dochter van een jonge weduwe, moeder van drie pubers en onder de naam Brasa biedt zij individuele therapie en begeleiding bij rouw en verlies in haar praktijk in de Meern. Daarnaast is zij binnen de jeugdhulpverlening gespecialiseerd in meervoudige problematieken en (naderend) overlijden. Om meer bekendheid te geven op scholen en aan haar collega’s in de hulpverlening geeft ze lezingen, trainingen en workshops over rouw en het verwerken van verlies in Nederland en Suriname.

‘Mijn familie was al meerdere malen getroffen door overlijden op jonge leeftijd toen in mei 1984 mijn vader door een auto-ongeluk om het leven kwam. Hoewel alles vanaf dat moment veranderde en mijn vader wel degelijk gemist werd, heeft het mij als kind aan niets ontbroken. Niet in materiële zin, noch aan persoonlijke aandacht. Naarmate ik ouder werd realiseerde ik mij dat dit te danken was aan de inzet van mijn moeder. Die ondanks haar eigen grote verdriet alles in het werk stelde om haar kinderen zo goed mogelijk groot te brengen. Wetende dat er dagen waren dat zij, net als vele andere jonge weduwen, het liefst diep onder de dekens had willen blijven maar in het belang van haar gezin zichzelf weer vooruit duwde, dwingt enorm veel respect af. Zeker nu ik zelf moeder ben van jonge pubers vind ik het wonderlijk te bedenken hoe ze al die ballen in de lucht heeft gehouden’.

Ilja is in haar begeleiding behoorlijk praktisch ingesteld. Uitgaande van de kracht en het eigen oplossend vermogen gaat Ilja samen met jou op zoek naar dat wat er nodig en passend is binnen jouw overgebleven gezin. Ze wijst je simpelweg de eerste stappen in het veranderde leven om orde op zaken te stellen en vol goede moed en soms met gezonde tegenzin samen met je kinderen verder te gaan.

Voor Stichting De Jonge Weduwe wil Ilja je graag kosteloos adviseren. Dit kan in een persoonlijk gesprek, telefonisch of per mail. Stel je contact met Ilja op prijs? Mail ons dan op info@dejongeweduwe.nl.

Kijk voor meer en actuele informatie over Ilja en haar praktijk Brasa op www.rouwpraktijkbrasa.nl.