Henriette Doosje, BuroNazorg

Henriette Doosje is in 1989 als maatschappelijk werkster gestart in de (jeugd)hulpverlening en heeft in diverse organisaties gewerkt. Mede naar aanleiding van het overlijden van haar partner in 1999 heeft ze zich gespecialiseerd als rouwdeskundige. In 2004 is ze begonnen met BuroNazorg en begeleidt ze mensen, jong en oud, in het leren omgaan met verlies en rouw in het leven.

Vanuit BuroNazorg heeft ze diverse trainingen en een jaaropleiding ‘rouwbegeleider’ ontwikkeld voor professionals die zich willen scholen op het gebied van verlies en rouw. In het hele land geeft ze lezingen en workshops aan organisaties en instellingen. Tevens is ze docent, trainer en supervisor bij de pedagogiek opleiding aan Hogeschool Windesheim in Zwolle.

Henriette:
“Rouw is de achterkant van de liefde, het is logisch dat je allerlei emoties ervaart als er een dierbare uit je leven verdwijnt. Rouwen is een hele normale reactie op verlies. Verlies en rouw horen bij ons leven, hoe moeilijk dat soms ook is. Maar als de rouw er mag zijn en een plek kan en mag krijgen in je leven, dan kan de liefde en je levenslust weer gaan stromen en komt er ruimte om je leven verder te leven. Zo heb ik dat verschillende keren in mijn leven ook zelf ervaren. Mijn begeleiding is professioneel en betrokken en geeft je duidelijkheid, ondersteuning en een helpende hand, om na verloop van tijd zelf weer verder te kunnen.”

Voor de Stichting De Jonge Weduwe wil Henriette zich graag inzetten en je kosteloos adviseren. Dit kan in een mail, telefoongesprek of persoonlijk gesprek. Wil je in contact komen met Henriette? Mail ons dan op info@dejongeweduwe.nl.

Kijk voor meer informatie over Henriette en BuroNazorg op www.buronazorg.nl.