Groenewegen Notarissen

Marijke Wieringa en Afke Deen hebben allebei notarieel recht gestudeerd. Afke is werkzaam als kandidaat-notaris bij Groenewegen Notarissen te Heerenveen. Marijke werkt als freelance notarieel jurist, gespecialiseerd in erfrecht & estate planning (erfbelasting).

‘Als je geliefde komt te overlijden, moeten er allerlei zaken worden geregeld. Zo zal de erfenis moeten worden afgewikkeld. Als de overledene een testament en/of een codicil heeft gemaakt met daarin zijn of haar wensen, zal dit ter uitvoering moeten worden gebracht. Is er geen testament, dan is het wettelijke erfrecht van toepassing. Zodra dit alles achter de rug is, komt het moment waarop je jezelf een aantal vragen gaat stellen. Wie zorgt er voor de kinderen als ook ik er niet meer ben? Wat moet er gebeuren met mijn woning nu ik er alleen voor sta? Wie zorgt voor de afwikkeling van de nalatenschap? Op welke leeftijd moeten de kinderen de vrije beschikking krijgen over de erfenis? Moet iemand ze daarin met raad en daad bijstaan? Vragen waarmee je je liever niet bezighoudt op het moment dat je er alleen voor komt te staan, maar vragen die enorm belangrijk zijn met het oog op de toekomst van jou én de kinderen.’

Voor Stichting De Jonge Weduwe zijn Marijke en Afke bereid om je kosteloos te informeren, adviseren en al je (notariële) vragen te beantwoorden waarmee je als jonge weduwe te maken krijgt, in de ruimste zin van het woord.

Op www.groenewegennotarissen.nl krijg je een impressie van de organisatie van Groenewegen Notarissen te Heerenveen..

En wil je in contact komen met Marijke en/of Afke? Mail dan naar info@dejongeweduwe.nl.