Dorine Dokter, BuroTROOST

Dorine Dokter schenkt troost. Dat doet ze vanuit haar hartverwarmende praktijk BuroTROOST in Alkmaar. Daar biedt zij begeleiding bij rouwprocessen aan iedereen tussen de 0 en 99 die te maken heeft (gehad) met een groot verlies. Daarnaast werkt Dorine als scholencoach voor Stichting Jonge Helden en is ze actief voor de informatie en advieslijn van Stichting Achter de Regenboog. Ook geeft zij lezingen en workshops (ook aan professionals) over rouw en het omgaan met verlies.

Dorine gelooft dat het zelf herstellend vermogen, ook na een ingrijpend verlies, bij de meeste mensen van nature aanwezig is. Maar ze weet ook dat je soms iemand nodig hebt die even met je ‘oploopt’. Om samen in beweging te komen zodat er weer moed en draagkracht gevonden wordt om het vertrouwen in het leven, dat zo gekwetst is, te herstellen.

‘Voor Stichting De Jonge Weduwe wil ik me graag inzetten en je kosteloos adviseren. Dit kan in een persoonlijk gesprek, telefonisch of per mail. Wanneer je behoefte hebt aan meer of intensievere begeleiding voor je kind of als jij, als jonge weduwe, gecoacht wilt worden, dan kan dat in individuele begeleidingssessies maar bijvoorbeeld ook door deelname aan lotgenoten rouwgroepen.’

Kijk voor meer informatie over Dorine op www.burotroost.nl en www.schenktroost.nl. Wil je in contact komen met Dorine? Mail ons dan op info@dejongeweduwe.nl.