Corine Diek, nazorgspecialist

Corine Diek geeft deskundige begeleiding in perioden van rouw bij (complexe) administratieve zaken en alle regelgeving die daarbij hoort. Met veel persoonlijke aandacht en contacten met zorginstellingen helpt zij je op weg tijdens perioden van ziekte, na overlijden en andere ingrijpende gebeurtenissen.

Corine begeleidt je met veel kennis en praktijkervaring op het gebied van uitkeringen, zorg, erfrecht en nalatenschap. Zij wordt vaak ingehuurd door nabestaanden bij de afhandeling van ingewikkelde nalatenschappen op emotioneel en administratief gebied.

“Ik ken de valkuilen. Voor pgb-houders wordt budgetbeheer vaak bemoeilijkt door wisselende regelgeving. En ook de afhandeling van nalatenschappen is vaak ingewikkeld. Als er in de fase voor & na een overlijden zaken over het hoofd worden gezien, zijn de consequenties soms groot. Er zijn situaties waarin nabestaanden diep in de financiële problemen zijn gekomen, simpelweg omdat formulieren van instanties verkeerd werden ingevuld, of omdat een nabestaandenuitkering nooit is aangevraagd of omdat men niet wist dat er recht bestond op een (half)wezenuitkering. Het zijn maar een paar voorbeelden. Ik begrijp dat ook wel, want nabestaanden worden plotseling met ingewikkelde zaken geconfronteerd die totaal nieuw zijn voor ze.” 

Corine biedt haar klanten een luisterend oor en brengt de wensen in kaart. Ze wil mensen vooral weer in hun kracht zetten en neemt hen niet zomaar alles uit handen.

“Mensen lopen vaak met hun ziel onder hun arm. Ik zoek naar het punt tot waar mijn klanten het zelf kunnen en waar mijn deskundigheid nodig is. Ik fungeer ook als vraagbaak, bijvoorbeeld in situaties vóór een overlijden, wanneer ik mijn klanten wegwijs maak in de wirwar aan mogelijkheden en regelingen.”

Corine heeft goede contacten met uitvaartcentra, notarissen, banken en zorginstellingen en werkt op basis van vertrouwen en geheimhouding. Zij helpt je graag op weg. Neem gerust contact met haar op voor een vrijblijvende kennismaking.

Kijk voor meer informatie op www.nazorgspecialist.nl.
Wil je gratis advies van Corine, neem dan contact op via info@dejongeweduwe.nl.