Over ons

Stichting De Jonge Weduwe staat voor maatschappelijke ondersteuning bij de sociale, emotionele en financiële uitdagingen waar het jonge gezin voor gesteld staat, na het verlies van de levenspartner.

Doel
Stichting De Jonge Weduwe wil alle weduwen in Nederland met kinderen onder de 18 jaar bereiken en ondersteunen en/of informeren over het rauwe rouwproces, en hen laten beseffen dat ze niet alleen voor deze zware uitdaging staan.

Infographic
Stichting De Jonge Weduwe in beeld.

Activiteiten
Actuele activiteiten van Stichting De Jonge Weduwe zijn:

  • Faciliteren en organiseren van lotgenotencontact: maandelijkse weduwenlunches, Facebook community.
  • Organiseren van halfwezenactiviteiten: dagjes uit met weduwen en hun minderjarige kinderen.
  • Beschikbaar stellen van Smileproducten, producten die de jonge weduwe een momentje ‘rouwpauze’ geven.
  • Bieden van praktische adviezen door rouwexperts.
  • Vergroten van kennis en vaardigheden: geven van presentaties, lezingen, events, seminar, sponsorevenementen (bijvoorbeeld De Jonge Weduwen Run).
  • Verstrekken van relevante informatie over rouwen: blogs, filmpjes, rouwlinks, boeken, gedichten, muziek.
  • Bevorderen en stimuleren van regionale en landelijke pilots en projecten.
  • Politieke vertegenwoordiging van doelgroep richting Den Haag.

Download hier [PDF] het volledige activiteitenverslag van 2013.
Download hier [PDF] het volledige activiteitenverslag van 2014.
Een overzicht van al onze activiteiten in 2015 en 2016 vind je hier.

Beleid en financiële verantwoording
De bestuursleden van Stichting De Jonge Weduwe ontvangen geen andere beloning dan een vergoeding voor gemaakte onkosten.
Download hier [PDF] het volledige beleidsplan.
Download hier [PDF] de financiële verantwoording 2013.
Download hier [PDF] de financiële verantwoording 2014.
Download hier [PDF] de financiële verantwoording 2015.
Download hier [PDF] de financiële verantwoording 2016.

Veelgestelde vragen
Het antwoord op de meest gestelde vragen vind je hier.

Hans Horrevoets

Hans wilde als kind maar 1 ding: wedstrijdzeilen! Zijn droom was Whitbread zeilen. Strenge selecties, stages en vele bezoeken aan fitness centra hebben ervoor gezorgd dat deze droom in 1997/1998 werkelijkheid werd. Op de Brunel Sunergy voer hij als trimmer en zeilmaker, als jongste bemanningslid, alle etappes mee. Hierna kwam Hans z’n carrière als wedstrijdzeiler in een stroomversnelling terecht en is hij in 1998 zijn eigen bedrijf begonnen onder de naam Yacht Invest.

In 2005 kreeg hij nogmaals de kans de wereld rond te zeilen. Ditmaal aan boord van de ABN Amro TWO in de Volvo Ocean Race 2005-2006. Op 18 mei 2006 ging het mis. Tijdens de zevende etappe, van New York naar Portsmouth, sloeg Hans bij hoge golfslag op de Atlantische Oceaan overboord. Hij werd na enige tijd door zijn teamgenoten teruggevonden, maar reanimatie mocht niet meer baten. Hans werd 32 jaar.

Hans woonde samen met Petra. Zij hebben twee dochters: Bobby (2004) en Kit (2006).

Contact

Stichting De Jonge Weduwe
RSIN: 8514.49.268
info@dejongeweduwe.nl
www.dejongeweduwe.nl
Bankrekeningnummer: NL33ABNA0450677680 (BIC ABNANL2A)

Het team

Het team van Stichting De Jonge Weduwe bestaat uit een directeur, een bestuur en een Raad van Advies. Daarnaast wordt Stichting De Jonge Weduwe bijgestaan door talloze rouwexperts en andere personen/partijen die De Jonge Weduwe een warm hart toedragen.

Petra van Rij

Petra van Rij

Oprichter / Directeur

Petra had samen met haar geliefde, wedstrijdzeiler Hans Horrevoets, het bedrijf Yacht Invest. Tot zijn overlijden op 18 mei 2006. Na een lange periode van verdriet ging zij in 2010 met hun twee dochters – Bobby (2004) en Kit (2006) – op reis naar Australië en Nieuw-Zeeland. In mei 2012 verscheen haar boek, over het (over)leven als weduwe. Petra treedt regelmatig op als spreker tijdens seminars en charity events.

Marijke van Rij

Marijke van Rij

Oprichter / Voorzitter

De afgelopen acht jaar stond Marijke aan de zijlijn van het rouwproces van Petra. Als naaste weet ze als geen ander hoe frustrerend het is om aan de zijlijn te staan van het leven van een jonge weduwe.
Marijke is freelancer in project- en accountmanagement vanuit haar bedrijf Vrij Management. Zij woont samen met Martijn en hun twee zoontjes: Timo (2005) en Jamie (2007).

Godfried Schölvinck

Godfried Schölvinck

Penningmeester

Godfried Schölvinck is eigenaar van mychange en adviseert bedrijven om meer klant- en resultaatgericht te zijn. Zijn passie zit aan ‘de voorkant van de organisatie’. Hij ontwikkelt, innoveert, implementeert en richt zich hierin op new business en verbetering van dienstverlening.
Daarnaast is Godfried bestuurder bij het M-Lab theater en voorzitter van de winkeliersvereniging van het Gelderlandplein in Amsterdam.

Bianca Pieters

Bianca Pieters

Secretaris

Bianca Pieters is bij ProBiblio als leidinggevende van de afdeling Managementadvies verantwoordelijk voor de aansturing van diverse professionals. Daarnaast houdt zij zich bezig met het vrijwilligersproject ‘weten wat je wil’, een loopbaanadviesproject van jINC voor VMBO scholieren, om betere loopbaankeuzes te maken en om ze meer inzicht te geven in hun eigen capaciteiten en wensen.

Anne Koetsenruijter

Anne Koetsenruijter

Algemeen bestuurslid

Anne Koetsenruijter is weduwe van Louis en moeder van Luuk en Mees. Naast ervaringsdeskundige door het ziekteproces van Louis is zij voorzitter van Buddies. Essentie van Buddies is de persoonlijke omgang met degene die het “doodvonnis” heeft gekregen, maar
zeker zo belangrijk is de steun en omgang/opvang van het gezin eromheen.

Bouke de Boer

Bouke de Boer

Adviseur

Bouke de Boer is directeur-eigenaar van het Nederlands Trainingsinstituut voor Neuro-Linguïstisch Programmeren (NTI NLP).
Bouke is een product van een Friese opvoeding waarbij duidelijkheid, eerlijkheid en rechtvaardigheid voorop stonden. Bouke ziet het als zijn reden van bestaan om al zijn kennis en ervaring te delen.

Janny Westers

Janny Westers

Regio coördinator Noord-Nederland

Janny Westers is weduwe van Daniel en moeder van Rafael (2010). Hoe je ineens van leven naar overleven gaat weet zij als geen ander. De steun en (h)erkenning die zij vond bij Stichting De Jonge Weduwe hebben een hele grote rol gespeeld om het leven weer te kunnen en willen Leven. Ze laat graag haar hervonden levensliefde stromen en zet deze nu in om iets voor lotgenoten te mogen betekenen.

Martine Veen

Martine Veen

Regio coördinator Noord-Holland

Martine Veen is weduwe van Rabah en moeder van hun vier kinderen. Als solo-ouder deelt zij haar ervaringen over de uitdagingen waar ze als moeder en vrouw voor gesteld staat. Haar doel is zo veel mogelijk mensen te inspireren met haar praktische tips en veelal humoristische verhalen.

Debby Albers

Debby Albers

Regio coördinator Noord-Holland

Debby Albers, een doorgewinterde weduwe en moeder van drie volwassen kinderen, heeft na haar verliezen een praktijk voor verliesver-werking en een stichting opgericht om haar medemens bij het hart te brengen. ‘Mijn geluk is jouw geluk’ gebruikt ze in de ondersteuning en bemoediging van elke jonge weduwe op weg naar een lichtpuntje in het rouwproces.

Lyanne Holterman

Lyanne Holterman

Regio coördinator Utrecht

Lyanne Holterman is sinds maart 2014 weduwe van Piet Gerritsen en moeder van Nina (2002), Jip (2004), en tweeling Wiep en Puck (2006). Ze verloor op 14 jarige leeftijd haar eigen vader aan kanker. Als moeder en lotgenoot probeert ze haar kinderen door het heftige landschap van rouw te loodsen. Lyanne wil als regiocoördinator haar steentje bijdragen aan de stichting en lotgenotencontact in de regio bevorderen.

Barbara Bouwman-Mulder

Barbara Bouwman-Mulder

Regio coördinator Utrecht

Barbara Bouwman-Mulder is sinds 2010 weduwe van Sander en heeft twee kinderen Fleur (2001) en Martijn (2005). Weduwe zijn ervaart ze als een rollercoaster met pieken en dalen. Als fulltime-werkende moeder is ze een kei in organiseren en anticiperen op het onverwachte. Haar glas is het liefst halfvol. Ze hoopt door haar positieve instelling andere weduwen tot steun te kunnen zijn. Leef nu en denk later.

Monique de Wit

Monique de Wit

Regio coördinator Zuid-Holland

Monique de Wit is weduwe van Henry en moeder van Nicky (2009) en Tim (2011). Ze werkt part-time als manager bij Shell. Na een lange eenzame tocht staat ze anders, relaxter, in het leven en kan ze veel meer genieten van de kleine dingen. In de wetenschap dat de tocht voor sommigen nog veel zwaarder kan zijn, wil ze graag een helpende hand bieden waar mogelijk.

Elsbeth Huussen

Elsbeth Huussen

Regio coördinator Zuid-Holland

Elsbeth Huussen is weduwe van Sebastiaan en moeder van Hetty (2006) en Margot (2008). Ze werkt parttime in de GGZ. Het “weduwe-schap” ervaart ze als een grote verandering in haar leven, waarbij ze met vallen en opstaan geleerd heeft om, met hulp van anderen, de kleuren van het leven te ervaren, anders en intenser misschien wel dan voorheen. Steun bieden aan andere weduwen vindt ze een bijzondere en waardevolle taak.

Margot van Rijn

Margot van Rijn

Regio coördinator West-Brabant/Zeeland

Margot van Rijn is weduwe van Huub en moeder van Jip (2007) en Zoë (2009). De tocht door het land van rouw heeft Margot verrijkt. Haar ervaringen zet zij in op een professioneel pad tot rouw- en verliesbegeleider. Margot ziet het als haar missie om tot openheid, kwetsbaarheid en verbinding te inspireren.

Nicole Maas

Nicole Maas

Regio coördinator Oost-Brabant/Limburg

Nicole Maas is weduwe van Eric en moeder van Ties (2002), Jurre (2004) en Mees (2006). Als ervaringsdeskundige weet ze alles over de erfenis als erfenis; wat kom je tegen na het verlies van je partner. Hoe leer je je leven weer alleen te leven en hoe leer je om weer te genieten. Nicole ziet het als haar missie om lotgenoten een nieuw perspectief te bieden.

Charlotte Vonderhorst

Charlotte Vonderhorst

Regio coördinator Oost Nederland

Charlotte Vonderhorst is weduwe van Paul en moeder van Bibi (2010). Sinds november 2016 zet zij zich in voor de jongste regio van De Jonge Weduwe: Oost Nederland. Charlotte ondersteunt jonge weduwen en brengt ze in contact met lotgenoten. Een taak die zij met veel liefde en toewijding op zich neemt.